Lilijas mīl šo mēslojumu pavasarī: tās aug aktīvi un bagātīgi zied ar lieliem ziediem.

Smalkas lilijas ir daudzu dārznieku iecienītākās. Viņu ziedēšana tiek gaidīta ar nepacietību. Bet, lai iegūtu lielus ziedus, lilijām ir jārada labvēlīgi apstākļi – jādāvina tām, kas tām patīk. Jāteic, ka lilijas mīl “ēst”, bet, pateicībā par labu uzturu pavasarī, vasarā tās krāšņi ziedēs.

Jūs varat sākt barot lilijas, kad asni ir sasnieguši aptuveni 15-20 cm augstumu Pa šo laiku zeme būs labi sasilusi. Tā kā ziedu barošana aukstā augsnē ir bezjēdzīga – augi vienkārši nespēs uzņemt barības vielas.

Lasi vēl: Daudzi cilvēki to dara nepareizi un kukaiņu skaits tikai palielinās! Kā pieredzējuši autovadītāji lieto līdzekļus pret kukaiņiem?

Kā vislabāk barot lilijas pavasarī?

Vissvarīgākā viela, kas visiem augiem bez izņēmuma ir nepieciešama pavasarī, ir slāpeklis. Tieši viņš ir atbildīgs par apstādījumu strauju augšanu. Tāpēc pirmā pavasara barošana nevar notikt bez slāpekļa.

Jūs varat izmantot amonija nitrātu. Izšķīdiniet ēdamkaroti ūdens spainī un laistiet augus pie saknes. Ir svarīgi atcerēties, ka amonija nitrātu uzklāj pēc parastās laistīšanas, lai nekaitētu saknēm.

Laistīšanai uz lapām amonija nitrātu neizmanto, tikai pie saknēm.

Lapu apstrādei labāk izmantot urīnvielu. Šis mēslojums ir arī bagāts ar slāpekli. 50 grami uz spaini ūdens. urīnvielu, samaisiet un izlejiet no lejkannas.

Lasi vēl: Kas jāpaveic pavasarī, lai dārzā no gliemežiem nebūtu ne miņas. Efektīvas metodes, kas ļauj atbrīvoties no ložņājošajiem badakāšiem

Pēc divām nedēļām ir vērts barot vēlreiz. Pievienojiet urīnvielu un šķidro komplekso mēslojumu (saskaņā ar instrukcijām) ūdens spainī un apūdeņojiet to virs lapām. Fertika un Agricola darbojas labi.

Pavasarī varat izmantot arī komplekso mēslojumu – nitrofosku, ammofosku, nitroammofosku. Tie visi satur slāpekli, fosforu un kāliju. Slāpeklis – augšanai, fosfors un kālijs – tālākai ziedēšanai.

Pavasara barošana ir nepieciešama lilijām, kas atrodas uz vietas vairākus gadus.

Lasi vēl: Kāpēc viltīgās mājsaimnieces katrā puķu podā liek lauru lapu: mēs atklājam iekštelpu puķkopības noslēpumus

Kopumā sezonas laikā ideālā gadījumā jums ir jāveic 4 barošana – pirmā pavasarī, otrā, kad sāk veidoties pumpuri, trešā ziedēšanas laikā, ceturtā septembrī, lai dotu spēku ziemošanai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment